Новини

fbg_bg_bottom

На 14.02.2020 ученици от 12г на пгхтт участваха в празника "Трифон Зарезан" с.Брестник в учебната база на Аграрен университет град Пловдив

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ХІІ клас


Изтеглете от тук


Благодарим от сърце на всички приятели, колеги и гости, които заедно с нас отпразнуваха 70-годишнината на гимназията. Пожелаваме ви здраве, щастие и творчески успехи! Щастливи сме да работим и вървим заедно напред!

Поздравителни адреси


Изтеглете от тук


Коледен благотворителен базар.

Сърдечна благодарност на всички ученици, родители, педагогическия екип, които направиха тази кауза възможна! Благодарим Ви!

XII Национална Младежка конференция с международно участие ,,Иновации в ХВП”

На 30.10.2019 година ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника взеха участие в XII Национална Младежка конференция с международно участие ,,Иновации в ХВП” в Университета по хранителни технологии. Ученици от 12г,12д и 11г извършиха опити и презентации за доказване наличието на нежелани вещества в различни напитки и в българско кисело мляко. Накрая всеки от тях получи специален сертификат за участие от Съюза по хранителна промишленост град София

Започнахме учебната 2019/2020 година с усмивки и вълнение!

Свободни места след IV класиране за учебната 2019-2020 г.

Техник-технолог по експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП/ Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП – 2 места

Техник на енергийни съоръжения и инсталации/Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна – 3 места

Линии на градски транспорт: № 93, № 11, № 113

Списък на свободни места за ученици за допълване на паралелките по специалности за учебната 2019/ 2020 г.

1. Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП,9 клас -2 места

2. Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки,9 клас -2 места

3. Технологичен и микробиологичен контрол в ХВ производства,9 клас -1 място

4. Топлотехника- топлинна, климатична, вентилационна и хладилна,9 клас -3 места

5. Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в ХВП,10 клас -6 места

6. Топлотехника- топлинна, климатична, вентилационна и хладилна,10 клас -4 места

Изпращане на випуск 2019 г.

Национален литературен конкурс " Светът на Яворов"

Анатея Георгиева от 11г клас получи своята награда от Националния литературен конкурс " Светът на Яворов",организиран от ПГ" Пейо Яворов",град Петрич. Тя спечели 3-то място със стихотворението си,вдъхновено от темата " Бди тревожен ум".

ПГХТТ-Пловдив отбеляза своя "ден на победите".

Класираните за финала на V Национална конференция "Семейство-училище-общество" - Добрич Християн Илчев, Пепа Чакърова, Алекс Деливански, Владимир Благоев и Маринела Гетова защитиха със сърце и интелект тезите си. Така журито присъди на тях и двете първи места - за есе на Алекс Деливански от 10 б клас и на Владимир Благоев от 10 г клас за презентация. Поздрави за достойните!

ПОРЕДЕН ТРИУМФ В ПРЕСТИЖЕН НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС!

При изключително сериозна конкуренция- 144 млади творци от над 40 населени места- Маринела Гетова от 11б клас на ПГХТТ спечели ВТОРО място за художествен разказ на тема: “Да обичаш, въпреки...” в VI Национален литературен конкурс, организиран от Център за еврейско- българско сътрудничество “Алеф”-гр. Бургас. Наградата бе връчена лично от г-н Димитър Николов, кмет на град Бургас. Десислава Харизанова от 11г клас на ПГХТТ бе удостоена с Грамота- Награда на публиката! Победителите бяха поздравени от Н.Пр. Румяна Бъчварова- посланик на България в Израел, ексминистър на вътрешните работи и вицепремиер.

"Светът е наш" - темата на националния конкурс "Гео Милев"- Стара Загора

"Светът е наш" - темата на националния конкурс "Гео Милев"- Стара Загора, 2019 г. вдъхнови клуб "Клио" . И наградите отново са наши!!! Анатея Георгиева и Ангелена Ганчозова са най-добри в репортажите и очерците, вестникът ни е втори, а клуб "Клио" по традиция е най-добрият екип!!!!!

Ученическо самоуправление 9 .05.2019 г.

Изтеглете от тук

Състезание по математика 19.04.2019 г.

Ден на английския език 24.04.2019 г.

КЛУБ „КЛИО“- ПГХТТ с нови награди в национален журналистически конкурс

Седмият национален ученически журналистически конкурс «Григор Попов»- РАЗГРАД 2019 г връчи на тържествена церемония на младите журналисти на клуб “Клио” – ПГХТТ с ръководител д-р Донка Радева една колективни и пет индивидуални награди.

1. Специална награда на журито: за клуб „Клио”с р-л Донка Радева

Състезание в Университет по хранителни технологии

Вълнуващ момент за дванадесетокласниците от специалност "Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки" след успешно представяне на професионалното състезание в Университет по хранителни технологии, когато в ръцете си държат удостоверения, които им отварят вратите към висшето образование.

Официална церемония по връчването на удостоверения за обучителните програми “ Училище в облака” и Google Certified Educator

На 13 февруари 2019 г. се състоя официалната церемония по връчването на удостоверения за обучителните програми “ Училище в облака” и Google Certified Educator. Нашите колеги получиха сертификати за Google обучители първо ниво - Любка Славова, Красина Чернева, Михаела Стоенчева, Стела Ефремова, Мария Чушкова, Таня Грозданова, Донка Николова, Васка Каравасилева и Елеонора Ковачева. Светослава Шишиньова бе отличена с грамота от община Пловдив за приноса ѝ като Google Trainer по програмата “ Училище в облака”. Директорът на ПГХТТ, инж. Людмила Ганчева, бе почетен гост на събитието.

Национална младежка научно-практическа конференция с международно участие

На 22.02.2019 г. в Международен панаир Пловдив се проведе Национална младежка научно-практическа конференция с международно участие. Лаборантите от 12г, 11г и 10г се представиха със следните анализи на храни и напитки:

1. Качествени реакции за определяне вида на прибавени подсладители в напитки.

2. Определяне на нежелани вещества в кисели млека.

3. Качествен анализ за откриване на белтък в храни и напитки.

Участниците в конференцията бяха възхитени от работата на нашите ученици. Всеки ученик получи сертификат за участие.

Благотворителен коледен базар на гимназията

Колективът на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника изказва огромна благодарност към своите възпитаници и техните родители за активността и отзивчивостта, с която се включиха в традицион-ния Благотворителен коледен базар на гимназията, проведен на 19.12.2018 г. Бяха събрани общо 3660,25 лв., от тях 700 лв дарихме на Клиниката по детска онкохематология към УМБА „Св. Георги”, а с останалите средства подпомог-нахме 10 наши нуждаещи се ученика. Горещи благодарности и към дарителите, включили се с парични средства: ООД „Стефан-мотърс” , Учебна компания „Съни Бюти козметикс”, ТА „Съни травел”. Скипи родители, нека и за напред продължим ръка за ръка в общото дело да направим от всяко дете един добър, щедър и достоен гражданин.

ГРАМОТА НА ИНЖ. ЛЮДМИЛА ГАНЧЕВА- ДИРЕКТОР НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ И ТЕХНИКА ,

от Управителния съвет на СХП към ФНТС за активно партньорство и подпомагане дейността на СХП за развитие на научно- техническата мисъл в областта на хранителната и питейната индустрия в България!

Светът на ПГХТТ- многобройни награди и успехи! Поредни впечатляващи постижения в конкурса за есе “Ботев и след него”, обявен от Община Пловдив- район “Северен”! Професионална гимназия по хранителни технологии и техника- в конкуренция с всички училища от район “Северен”- получи високо признание и беше отличена с най- престижните награди в конкурса! Инженер Людмила Ганчева- Директор на училище с най- голям брой участници, автори на есета с изключителни художествени достойнства! Госпожа Юлияна Бохорова- старши учител по БЕЛ, вдъхновител на талантливите си ученици! Даниела Тисовска- X Г клас- ПЪРВО място за есе! Маринела Гетова- ВТОРО място за есе! Наградите бяха връчени от кмета на район “Северен”- г-н Ральо Ралев.

Творческа среща на пловдивската писателка Красимира Стоева с ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника

На 12.11.2018 г. за пореден път ПГХТТ беше домакин на литературно събитие – известната пловдивска писателка Красимира Стоева разказа за своето творчество пред ученици от гимназията. Нейните произведения са в жанровете научна фантастика, фентъзи и съвременна проза. Тя е автор на пет книги – сборник разкази и четири романа. Романът ѝ „Седемте живота на Мая“ е първият интерактивен роман от български автор. Красимира Стоева разказа на учениците за книгите-игри, които са първа стъпка към създаването на сценарий за компютърна игра, а те споделиха кои са техните любими компютърни игри.

Учениците на ПГХТТ взеха активно участие в кампанията “10-те най- четени български книги”, посветена на Деня на народните будители. Организатори: НБ “Иван Вазов”, РУО- Пловдив, Община Пловдив. Инициативата е в контекста на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. На заключителната церемония по обявяване на резултатите Емилеан Къратлиев от XIl Д клас бе награден за най- добър отзив за любима книга. Нанси Ченгелова- XIl Е клас и Маринела Гетова- XI Б клас изпълниха пред многобройната публика една от най- емблематичните творби в българската литература- одата “Паисий” от Иван Вазов!

СПЕЦИАЛНА ГРАМОТА на ПГХТТ за участие и отлично представяне в XV Национален конкурс "Златна есен- плодовете на есента." ПЪРВО МЯСТО за есе на Маринела Гетова- XI Б клас! Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците- 2018- 2019 учебна година.

Впечатляващи постижения в Международния конкурс "Аз обичам Черно море", включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците- 2018- 2019 учебна година! ПЪРВО място за есе на Маринела Гетова- XI Б клас! ТРЕТО място за есе на Даниела Тисовска- X Г клас!

СПЕЦИАЛНА ГРАМОТА на ПГХТТ за участие и отлично представяне в XV Национален конкурс "Златна есен- плодовете на есента." ПЪРВО МЯСТО за есе на Маринела Гетова- XI Б клас! Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците- 2018- 2019 учебна година.

ПГХТТ-Пловдив беше успешно представен от 12Г клас по проект “Национална стратегия за учене през целия живот” Национална стратегия за учене през целия живот определя стратегическата рамка на държавната политика за образование и обучение в периода 2014 – 2020 г., насочена към постигането на европейската цел за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж.

Учениците от XIIг ,XIд и Xг клас получиха сертификати за отличното си участие в Единадесетата Национална Младежка Научно-Практическа Конференция с Международно Участие на тема “Иновации в Хранително-Вкусовата Промишленост-Проблеми и Перспективи”!Те представиха и участваха в дискусии за следните опити: “Анализ за установяване на нежелани примеси в пчелен мед” и “Анализ за установяване на добавени глюкозо-фруктозни сиропи или захароза като подсладител в безалкохолни напитки”

На 19 октомври 2018 година се проведе спортният празник на ПГХТТ! Учениците се състезаваха в няколко дисциплини- крос, скок на дължина и дърпане на въже! Победител в кроса е Борислав Дончев от IX в клас. На второ място е Николай Дудов от IX а клас, а трето зае Александър- Теодор Боянов от XI а клас! В скока на дължина- първо място е за Тодор Цанков XI г клас. Второ и трето място съответно за Венелин Христозов VIII б и Виктор Стоев IX а клас! XII д станаха шампионите в дърпането на въже! Поздравления за победителите!

 

 

Новини и събития

Предстоящо

СПИСЪК НА УЧЕБНИЦИТЕ ЗА VIII,IX,X КЛАС ЗА УЧЕБНА 2019/2020 УЧЕБНА ГОДИНА

Изтеглете от тук

И през 2019 ПГХТТ помага на младите хора да се развият професионално. Можете да изберете от следните специалности след завършено основно образование след VІІ клас за учебна 2019/2020 година:

– Професия Техник–технолог по експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранително–вкусовата промишленост”

Специалност: „Експлоатация и поддържане на хладилна и климатична техника в хранителната промишленост”

– Професия „Техник - технолог по качеството на храни и напитки”

Специалност „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”

– Професия „Лаборант”

Специалност ”Технологичен и микробиологичен контрол в хранително–вкусови производства”

– Професия „Техник на енергийни съоръжения и инсталации”

Специалност: "Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна”

– Професия „Биотехнолог”

Специалност: "Технология на биопроизводствата”

За повече информация посетете нашия уебсайт http://www.pghtt.net/specs.html .

Предложение за работа за завършващи обучението си ученици от 12-ти клас за следните работни позиции

• Монтажник климатични системи

• Монтажник вентилационни системи

• Сервизен специалист – подръжка и ремонт на хладилна и климатична техника Изтеглете от тук

Система за кариерно ориентиране в училищното образование

Уважаеми ученици и родители,

Можете да се запознаете с проекта „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Националния портал за кариерно ориентиране на учениците на следния интернет адрес: > http://orientirane.mon.bg

Рейтингова система на висшите училища. http://rsvu.mon.bg

„ Да дарим книга, да създадем библиотечен кът в училище”

Във връзка с кампания за насърчаване на грамотността приветстваме всеки от вас, който има желанието да дари книга, с цел създаването на библиотечен кът в класната стая.

"Дом, лишен от книга, прилича на тяло, лишено от душа." Цицерон p>По проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование" е разработен Национален портал за кариерно ориентиране на учениците. Същият е достъпен на адрес: http://orientirane.mon.bg

Училищното настоятелство при ПГХТТ - гр.Пловдив закупи фитнес уреди, които са на разположение на всички ученици. Изтеглете фактурата