Новини

fbg_bg_bottom

Поздравителен адрес

Изтеглете от тук

Високи постижения на ученици от ПГХТТ в Националния конкурс за православна поезия и проза на тема:”Рождество на Спасителя”- 2017г., организиран от МОН, РУО- Бургас, НДД, Община Бургас и Сливенска митрополия. Даниела Тисовска- 9г клас, Първо място в раздел “Поезия” и Първо място в раздел “Проза”- есе; Елена Трифонова- 9г клас, Второ място в раздел “ Проза”- есе; Маринела Гетова- 10б клас, Поощрение!

Коледен базар

ПГХТТ вече е училище в Облака! Имаме и Гугъл сертифициран обучител 2-ро ниво - Светослава Шишиньова

Награди за ученици от клуб „Клио“ в Национален конкурс по журналистика

Десетият национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе, 2017 г. връчи награди на ученици от клуб „Клио“ – ПГХТТ в раздел „Индивидуална журналистика“. Неделя Маринова от 12 д клас и Маринела Гетова от 10 б клас получиха І масто, а Виктория Тодоровска от 12 д клас – поощрение.

Ден на хранително-вкусовата промишленост - 23 ноември

По повод Деня на хранително-вкусовата промишленост - 23 ноември в град София се проведе тържествено честване, организирано от Съюза по хранителна промишленост,Министерството на земеделието,храните и горите ,и Федерацията на научно-техническите съюзи в България.Участваха представители на големи фирми от ХВП от цялата страна - собственици,мениджъри,производствени и търговски директори,експерти от Българската агенция по безопасност на храните,ръководители на лаборатории,специалисти,инженери,технолози,журналисти от медиите. Професионална Гимназия по хранителни технологии и техника беше удостоена с плакет и почетна грамота ,редом с големите от бранша.Това е поредното признание за нашето училище в национален мащаб. Честито!

Спортен празник - 10.11.2017 г.

Цялостно обновление започва в Професионална гимназия за хранителни технологии и техника по ОП „Региони в растеж“

Изтеглете от тук

Конкурс-рецитал по стихове за народните будители и българското слово

06.11- 07.11.2017 г., НБ ,,Иван Вазов”, РУО – Пловдив. Грамота за най-добро изпълнение на Маринела Гетова – Xб клас и Нанси Ченгелова – XIе клас, възпитаници на ПГХТТ.

Голямото четене започва!

Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в град Пловдив отново беше домакин на любителите на книгата. Младите специалисти се присъединиха към поредната кауза, посветена на насърчаване и повишаване на грамотността сред младежите. Те бяха домакини на литературно четене, организирано по случай Деня на народните будители. Гости на учениците бяха едни от най-обичаните поети и писатели от нашия град: Иван Вълев, Райна Каблешкова, Розалия Александрова, Теменужка Балинова, Красимир Димовски, Стойчо Божков, Румяна Николова, Мими Михайлова Тошева, Роза Анастасова, Светла Панайотова. Инициативата се реализира по спечеления от Дружеството на писателите – Пловдив проект „Писателите и Пловдив“ и беше включена в Културния календар на Община Пловдив.

Aбитуриентски бал - випуск 2017

Литературен конкурс "Казанлъшка роза"

И отново успех в литературен конкурс! Маринела Гетова - IX б клас, II място в XIV-тия национален литературен конкурс "Казанлъшка роза", 02.06.2017 г.

Пореден успех в литературен конкурс!

Даниела Тисовска - VIII г клас, II място в Националния литературен конкурс "Непрощаване с Христо Ботев", 02.06.2017 г.

"Търсене на добрия човек"

Днес пловдивчани благодариха на любимите хора, а нашите прекрасни момичета и момчета им надписаха грамоти.

За поредна 5-та година ПГХТТ Пловдив, община Пловдив и Асоциация за редки болести провеждат инициативата "Търсене на добрия човек". Много хора се радваха на идеята и се спираха да споделят най - добрият човек за тях.

Изпращане на зрелостниците

Клуб „Клио – училищни медии“

Фотоизложба

Ден на самоуправлението

Eтнографска изложба в чест на празника „Трифон Зарезан”

22 април – Световният ден на Земята

По случай 22 април – Световният ден на Земята – Аграрен университет, Пловдив и ПГХТТ проведоха съвместна инициатива. Учениците присъстваха на презентации и филм, подготвени от преподаватели и студенти от АУ и бяха поздравени от студентския танцов състав. След това разгледаха лабораториите и опитно-екологичния център на Университета.

Маринела Маринова Гетова - 9б клас.

Финалист в IV -ти Национален литературен конкурс на Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Бургас 24.04.2017г.

Ден на английския език в ПГХТТ

В Деня на английския език в ПГХТТ се представи скеч на групата „The Fun Theatre” – „The Audition – Прослушването“. Участие взеха и други ученици от ПГХТТ. Бяха наградени 3 презентации на тема „St. Patrick’s Day”, проведе се и томбола. Гостите се насладиха на разнообразна програма, изпълнена с танци, песни, шеги и скечове.

Среща на учениците от ПГХТТ с известната пловдивска поетеса Мариела Конова

На 23.02.2017 г. се състоя творческа среща на учениците от ПГХТТ с известната пловдивска поетеса Мариела Конова. Нейните стихове докоснаха душите на присъстващите и денят се превърна в празник на поезията.

Първа награда за есе на Маринела Маринова Гетова от IXб клас на ПГХТТ

от конкурса, посветен на 1100-годишнина от кончината на Свети Климент Охридски- "Какъв профил във Фейсбук би си създал днес Свети Климент Охридски?" изтеглете от тук

Фондация " Свети Евтимий, Патриарх Български", София и Организационен комитет за Декада 2013-2023г. на тема: " Бог- Светът- Човекът".

Призови места за ученичка на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника oт Националния младежки литературен конкурс „ И ти си в мене- ти, родино моя”- Чирпан, 2017г.

Величка Петрова Зердашка- Xб клас

ПЪРВО място в раздел „ Проза” за есетата „ Коя... съм аз” и „ Майчин урок по родолюбие”.

ВТОРО място в раздел „Поезия” за стихотворението „Додето”.

„Мениджър за един ден”

За пореден петнадесети път в Пловдив се проведе инициативата „Мениджър за един ден”. Учениците от клуб ”Предприемачески умения” и от Учебна компания „Ученически свят” на ПГХТТ заеха местата на кмета на район Запад, на управителя на „Старинен Пловдив” и на директора на „Напоителни системи” - Пловдив. Те преживяха един реален работен ден. За младите хора това преживяване остава незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация.

Ден на хранително-вкусовата промишленост

На 24 ноември 2016 година в град София, в Деня на хранително-вкусовата промишленост се проведе XIII Национална научно-практическа конференция "Храната на 21 век". На нея министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчи ГРАМОТА на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, град Пловдив,което е заслужено признание за високото нивото на развитие на учебното заведение.

Спортен празник на ПГХТТ

Пореден успех в литературен конкурс на възпитаник на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, Пловдив!

Маринела Маринова Гетова, IX б клас - I място в XIII Национален конкурс „Златна есен- плодовете на есента”- Севлиево, 2016г., III възрастова група. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016-2017г. на МОН.

Тържествено откриване на новата учебна 2016/2017 година .

 

 

Новини и събития

Предстоящо

Уважаеми родители, на 29.XI.2017г. от 17:30 часа ще се проведе родителска среща.

СВОБОДНИ МЕСТА ЗА УЧЕНИЦИ

изтеглете от тук

Списък на паралелките в ПГХТТ – 2017/2018

изтеглете от тук

Учебници, по които ще се обучават новоприетите ученици от VІІІ и IX клас (прием след VIII клас) в ПГХТТ

изтеглете от тук

Система за кариерно ориентиране в училищното образование

Уважаеми ученици и родители,

Можете да се запознаете с проекта „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Националния портал за кариерно ориентиране на учениците на следния интернет адрес: http://orientirane.mon.bg

Рейтингова система на висшите училища. http://rsvu.mon.bg

„ Да дарим книга, да създадем библиотечен кът в училище”

Във връзка с кампания за насърчаване на грамотността приветстваме всеки от вас, който има желанието да дари книга, с цел създаването на библиотечен кът в класната стая.

"Дом, лишен от книга, прилича на тяло, лишено от душа." Цицерон p>По проект "Система за кариерно ориентиране в училищното образование" е разработен Национален портал за кариерно ориентиране на учениците. Същият е достъпен на адрес: http://orientirane.mon.bg

Училищното настоятелство при ПГХТТ - гр.Пловдив закупи фитнес уреди, които са на разположение на всички ученици. Изтеглете фактурата

Училищното настоятелство при ПГХТТ - гр.Пловдив закупи и дари компютърна система, която е на разположение на всички ученици в училищната библиотека.