Извънкласни дейности

fbg_bg_bottom

Поредната награда за Маринела Гетова в Националния ученически конкурс "Куба-далечна и близка"

Проекта „Аз променям моето училище”

На 8.06.2018г. учениците от XIг клас на ПГХТТ участваха в проекта „Аз променям моето училище”, организиран от Иновативен образователен портал „Уча в Пловдив”, община Пловдив. Възпитаниците на Стефан Глухарев, обучаващи се по специалността „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП” с професия „Лаборант”, впечатлиха присъстващите . Според интернет сайта podtepeto.com , те са представили „атрактивна презентация с мини лаборатория”. С тестове проведени чрез нагряване, те демонстрираха откриване на изкуствено добавена захар в мед.

Изключителни постижения на ученици от ПГХТТ в Национални конкурси!

В XVII Национален конкурс "Бог е любов" Маринела Маринова Гетова- Xб клас, зае ПЪРВО място за есе и на Регионалния, и на Националния (финален) етап.

Престижният конкурс е свързан с присъждане на едногодишна стипендия на лауреатите!

Маринела Гетова от Xб клас и Стефани Стоянчева от IXб клас- финалисти в Националното състезание "Стъпала на знанието. Български език и литература." Двете ученички са единствените в гр. Пловдив, постигнали максимален брой точки в съответните възрастови групи.

Отлично представяне на Нанси Ченгелова от XIe клас в Националния конкурс за рецитация на Яворова поезия "Подир сенките на облаците"- гр. Чирпан, 03.06.2018г.

Ден на самоуправлението в ПГХТТ

За поредна година отбелязваме Ден на самоуправлението в ПГХТТ. Ученици влязоха в ролите на директор, заместник-директори, библиотекар, психолог, педагогически съветник и медицинска сестра.

Учениците от ученически клуб „Клио“- ПГХТТ активно се включиха в отбелязването на 140 години от Освобождението на България от османска власт. Техни разработки получиха високо признание и призови места в национални конкурси.

В Националната ученическа конференция на тема „140 години от края на Руско-турската война“ – Кърджали, 2-4 март 2018 г., организирана в партньорство с МОН и СУ „Климент Охридски“, нашите ученици достойно представиха Пловдив. В конкуренцията с над 100 участници-представители на над 30 населени места от 13 области от страната, Неделя Гърдева Маринова от 12 д клас бе класирана на второ място в раздела за доклад.

В Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“-Разград, 2018 г., включен в календара на МОН, награди с I място репортажа „Когато усещаме облаците...“ на Стела Ангелова Ненова от 9 в клас и с ІІІ място репортажа „Свободата като улица на Димитър Руменов Василев.

В Националния ученически конкурс за научна разработка и есе на тема "Пътят към свободата", организиран от катедра "История и археология" при Философско-историческия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" учениците на клуб „Клио“ бяха оценени високо от академичното жури: I място - Диана Караиванова , XI д клас II място - Димитър Василев, XI д клас III място - Неделя Маринова, XII д клас

Изпращане на абитуриентите от випуск 2018 г.

Модернизират гимназията по хранителни технологии с 1.4 милиона лева За 180 дни сградата на гимназията трябва да бъде санирана, а класните стаи и лабораториите – обновени. Учебният процес няма да прекъсва

Поредно постижение в литературен конкурс!

Даниела Тисовска, 9г клас на ПГХТТ- Второ място в Националния литературен конкурс “Светът на Яворов”.

На Великден- прекрасни новини! Маринела Гетова, 10б клас на ПГХТТ- Първо място в Националния конкурс “Бог е любов”- Регионален етап! �Блестящо представяне и в ежегодния ученически конкурс “Пространство и време”- Академия за лидери към Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий”.

Модернизират гимназията по хранителни технологии с 1.4 милиона лева За 180 дни сградата на гимназията трябва да бъде санирана, а класните стаи и лабораториите – обновени. Учебният процес няма да прекъсва

Символичната първа копка на ремонтните дейности в Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии направи кметът Иван Тотев днес. Модернизацията на учебната инфраструктура ще се прави по оперативна програма „Региони в растеж”, като общата стойност на проекта е близо 1 400 000 лева.

Предвиждат се реконструкции, които да осъвременят сградата, включително и по отношение на енергийната ефективност. Ще се направи достъпна среда за деца с увреждания и ще бъдат оборудвани лаборатории, кабинети за практика и работилници, обясни директорът Людмила Ганчева. И добави, че ремонт на училището не е правен от построяването на сградата през 1984 година. През 2019 година Гимназията по хранителни технологии ще навърши 70 години и ще посрещне юбилея си в изцяло нова сграда.

Учебните занятия няма да спират по време на ремонта, който започва от този месец и ще продължи до 25 ноември 2018 г. За 180 дни училището, в което се обучават 620 ученици, трябва да бъде преобразено. От новата учебна година ще има и нова специалност „Сътрудник по управление на индустриални отношения“.

Иван Тотев припомни, че ПГХТТ, заедно с Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, от две години са на управление към общината и вече е започнало модернизирането им. И в двете има дуални паралелки, които общината също подкрепя и опитва да разширява модела на учене чрез работа.

Кметът обеща тази година да започне работа и по Голямоконарско шосе, по което се стига до гимназията. Той се ангажира да се погрижи и за подстъпите към училището.

От u4avplovdiv.com - 22.02.2018

trafficnews.bg

plovdiv-online.com

plovdiv.dir.bg

novini247.com

Награди на клуб „Клио“ през 2018 година

Открит урок по Информационни технологии - 07.03.2018 г.

Преподавателите Таня Грозданова и Теодора Некезова проведоха открит урок по Информационни технологии на тема "Дигитални умения: предизвикателства и възможности" с учениците от VIIIБ клас. Те демонстрираха нетрадиционни методи за обучение и усвояване на учебния материал. Откритият урок бе в рамките на Дните на медийната грамотност - от 06.02.2018 г. до 10.03.2018 г. ​​​​​​​​​​​​​​​​

На 28 февруари 2018 г. за пореден път ще отбележим Международен ден на редките болести.

За Световен ден на редките болести всяка година се определя последният ден от месец февруари. Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите и техните семейства. Кампанията е създадена от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008г. и постепенно се превръща в световен феномен. Всяка година стотици градове вземат участие в тази мащабна инициатива. Национален алианс на хората с редки болести организира серия от събития в цялата страна. В гр. Пловдив с подкрепата на Медицински център РАРЕДИС , Асоциация НАЕ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, пред Института по редки болести в ж.к.“Тракия“, ул. „Маестро Г. Атанасов“ 22 ( зад Община Тракия) ще се съберат представители на пациентски организации, членове на техните семейства и приятели. Точно в 13.00 часа, в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което ще се осъществи по едно и също време в цяла Европа. В небето ще бъдат пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести. Ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника по проект „Твоят час” с ръководители Евдокия Колева , Дамянка Карналова и с подкрепата на дириректора инж Людмила Ганчева ще подарят флашмоб –народни танци , в знак на съпричастност към каузата.

Ден на розовата фланелка - не на агресията в училище

"Инициативата „Ден на розовата фланелка” е на двама канадски ученици, в чието училище при откриването на учебната година през 2007 година група по-големи ученици се подигравали на деветокласник, че бил облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държави и днес хиляди училища по света и милиони ученици честват Деня на розовата фланелка в последната сряда на февруари.

10 в клас от ПГХТТ също избират да кажат НЕ НА АГРЕСИЯТА!"

Моноспектакъл, посветен на любовта – Теменужка Балинова

За пореден път ПГХТТ беше домакин на литературно събитие – известната пловдивска поетеса Теменужка Балинова изнесе моноспектакъл, посветен на любовта, пред учениците от гимназията. С невероятните си стихове, неотразимия си чар и огнен темперамент тя завладя и безкрайно очарова младата публика. Поетесата беше представена от Дончо Дончев – писател и поет, редактор, офицер.

145 години от обесването на Васил Левски!

Нашият поклон пред делото и личността на Апостола премина под надслов " Трябваш ни, Дяконе!"

Учениците от ПГХТТ участваха в едновременно изпълнение на стихове, посветени на великия българин!

Поздравителен адрес

Изтеглете от тук

Успехи в Национални литературни конкурси

Поредни успехи в Национални литературни конкурси! Маринела Маринова Гетова от X б клас на ПГХТТ- Грамота за Отлично представяне в Националния литературен конкурс "Европа в България" и Втора награда от Националния литературен конкурс за есе, посветен на 155 години от рождението на Алеко Константинов.

Високи постижения на ученици от ПГХТТ в Националния конкурс за православна поезия и проза на тема:”Рождество на Спасителя”- 2017г., организиран от МОН, РУО- Бургас, НДД, Община Бургас и Сливенска митрополия. Даниела Тисовска- 9г клас, Първо място в раздел “Поезия” и Първо място в раздел “Проза”- есе; Елена Трифонова- 9г клас, Второ място в раздел “ Проза”- есе; Маринела Гетова- 10б клас, Поощрение!

Коледен базар

ПГХТТ вече е училище в Облака! Имаме и Гугъл сертифициран обучител 2-ро ниво - Светослава Шишиньова

Награди за ученици от клуб „Клио“ в Национален конкурс по журналистика

Десетият национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”, организиран от Общинския детски център за култура и изкуство – Русе, 2017 г. връчи награди на ученици от клуб „Клио“ – ПГХТТ в раздел „Индивидуална журналистика“. Неделя Маринова от 12 д клас и Маринела Гетова от 10 б клас получиха І масто, а Виктория Тодоровска от 12 д клас – поощрение.

Ден на хранително-вкусовата промишленост - 23 ноември

По повод Деня на хранително-вкусовата промишленост - 23 ноември в град София се проведе тържествено честване, организирано от Съюза по хранителна промишленост,Министерството на земеделието,храните и горите ,и Федерацията на научно-техническите съюзи в България.Участваха представители на големи фирми от ХВП от цялата страна - собственици,мениджъри,производствени и търговски директори,експерти от Българската агенция по безопасност на храните,ръководители на лаборатории,специалисти,инженери,технолози,журналисти от медиите. Професионална Гимназия по хранителни технологии и техника беше удостоена с плакет и почетна грамота ,редом с големите от бранша.Това е поредното признание за нашето училище в национален мащаб. Честито!

Спортен празник - 10.11.2017 г.

Цялостно обновление започва в Професионална гимназия за хранителни технологии и техника по ОП „Региони в растеж“

Изтеглете от тук

Конкурс-рецитал по стихове за народните будители и българското слово

06.11- 07.11.2017 г., НБ ,,Иван Вазов”, РУО – Пловдив. Грамота за най-добро изпълнение на Маринела Гетова – Xб клас и Нанси Ченгелова – XIе клас, възпитаници на ПГХТТ.

Голямото четене започва!

Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в град Пловдив отново беше домакин на любителите на книгата. Младите специалисти се присъединиха към поредната кауза, посветена на насърчаване и повишаване на грамотността сред младежите. Те бяха домакини на литературно четене, организирано по случай Деня на народните будители. Гости на учениците бяха едни от най-обичаните поети и писатели от нашия град: Иван Вълев, Райна Каблешкова, Розалия Александрова, Теменужка Балинова, Красимир Димовски, Стойчо Божков, Румяна Николова, Мими Михайлова Тошева, Роза Анастасова, Светла Панайотова. Инициативата се реализира по спечеления от Дружеството на писателите – Пловдив проект „Писателите и Пловдив“ и беше включена в Културния календар на Община Пловдив.

Aбитуриентски бал - випуск 2017

Литературен конкурс "Казанлъшка роза"

И отново успех в литературен конкурс! Маринела Гетова - IX б клас, II място в XIV-тия национален литературен конкурс "Казанлъшка роза", 02.06.2017 г.

Пореден успех в литературен конкурс!

Даниела Тисовска - VIII г клас, II място в Националния литературен конкурс "Непрощаване с Христо Ботев", 02.06.2017 г.

"Търсене на добрия човек"

Днес пловдивчани благодариха на любимите хора, а нашите прекрасни момичета и момчета им надписаха грамоти.

За поредна 5-та година ПГХТТ Пловдив, община Пловдив и Асоциация за редки болести провеждат инициативата "Търсене на добрия човек". Много хора се радваха на идеята и се спираха да споделят най - добрият човек за тях.

Изпращане на зрелостниците

Клуб „Клио – училищни медии“

Фотоизложба

Ден на самоуправлението

Eтнографска изложба в чест на празника „Трифон Зарезан”

22 април – Световният ден на Земята

По случай 22 април – Световният ден на Земята – Аграрен университет, Пловдив и ПГХТТ проведоха съвместна инициатива. Учениците присъстваха на презентации и филм, подготвени от преподаватели и студенти от АУ и бяха поздравени от студентския танцов състав. След това разгледаха лабораториите и опитно-екологичния център на Университета.

Маринела Маринова Гетова - 9б клас.

Финалист в IV -ти Национален литературен конкурс на Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Бургас 24.04.2017г.

Ден на английския език в ПГХТТ

В Деня на английския език в ПГХТТ се представи скеч на групата „The Fun Theatre” – „The Audition – Прослушването“. Участие взеха и други ученици от ПГХТТ. Бяха наградени 3 презентации на тема „St. Patrick’s Day”, проведе се и томбола. Гостите се насладиха на разнообразна програма, изпълнена с танци, песни, шеги и скечове.

Среща на учениците от ПГХТТ с известната пловдивска поетеса Мариела Конова

На 23.02.2017 г. се състоя творческа среща на учениците от ПГХТТ с известната пловдивска поетеса Мариела Конова. Нейните стихове докоснаха душите на присъстващите и денят се превърна в празник на поезията.

Първа награда за есе на Маринела Маринова Гетова от IXб клас на ПГХТТ

от конкурса, посветен на 1100-годишнина от кончината на Свети Климент Охридски- "Какъв профил във Фейсбук би си създал днес Свети Климент Охридски?" изтеглете от тук

Фондация " Свети Евтимий, Патриарх Български", София и Организационен комитет за Декада 2013-2023г. на тема: " Бог- Светът- Човекът".

Призови места за ученичка на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника oт Националния младежки литературен конкурс „ И ти си в мене- ти, родино моя”- Чирпан, 2017г.

Величка Петрова Зердашка- Xб клас

ПЪРВО място в раздел „ Проза” за есетата „ Коя... съм аз” и „ Майчин урок по родолюбие”.

ВТОРО място в раздел „Поезия” за стихотворението „Додето”.

„Мениджър за един ден”

За пореден петнадесети път в Пловдив се проведе инициативата „Мениджър за един ден”. Учениците от клуб ”Предприемачески умения” и от Учебна компания „Ученически свят” на ПГХТТ заеха местата на кмета на район Запад, на управителя на „Старинен Пловдив” и на директора на „Напоителни системи” - Пловдив. Те преживяха един реален работен ден. За младите хора това преживяване остава незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация.

Ден на хранително-вкусовата промишленост

На 24 ноември 2016 година в град София, в Деня на хранително-вкусовата промишленост се проведе XIII Национална научно-практическа конференция "Храната на 21 век". На нея министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчи ГРАМОТА на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, град Пловдив,което е заслужено признание за високото нивото на развитие на учебното заведение.

Спортен празник на ПГХТТ

Пореден успех в литературен конкурс на възпитаник на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, Пловдив!

Маринела Маринова Гетова, IX б клас - I място в XIII Национален конкурс „Златна есен- плодовете на есента”- Севлиево, 2016г., III възрастова група. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016-2017г. на МОН.

Тържествено откриване на новата учебна 2016/2017 година .

Добри практики във връзка с Регионален план за действие в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през 2017/2018 учебна година Изтеглете го от тук

Национален конкурс на СБУ "УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА - 2016г.

Юлияна Тодорова Бохорова - старши учител по БЕЛ в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - гр. Пловдив, номинирана в XIX Национален конкурс на СБУ "УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА - 2016г."

Отговори на въпросите от рекламния стикер

На 9 май 2016 година отбелязваме Деня на Европа в ПГХТТ.

Ден на лаборанта - 26.04.2016г.

Учениците са от специалност:"Технологичен и микробиологичен контрол", професия :Лаборант.

ПРАЗНИК НА СПЕЦИАЛНОСТ „ ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ХЛАДИЛНА И КЛИМАТИЧНА ТЕХНИКА В ХВП”

Гост бе проф. Рашева – декан на техническия факултет в УХТ.

Спортен празник - 02.03.2016 г.

Сертификат "Коректна фирма"

Изтеглете от тук

на Коледния благотворителен базар в ПГХТТ на 21.12.2015 г. е събрана сумата от 1826.00лв. , с която са удовлетворени молбите на 11 нуждаещи се . Благодарим на всички за участието в базара !

Почетна грамота на ПГХТТ- гр.Пловдив, за принос в развитието на Хранителната и питейната промишленост и за активна подкрепа дейността на СХП.

На 26.11.2015г. в гр. София се проведе XII-та научно- практическа конференция с международно участие на тема„ Хранителната индустрия в България- традиции и бъдеще” и тържествено честване на 50-годишния юбилей от учредяването на Съюза по хранителна промишленост, обединяващ предприятията от бранша.

Д-р Светла Чамова, председател на УС на СХП, връчи награди- юбилеен плакет и почетна грамота на ПГХТТ- гр.Пловдив, за принос в развитието на Хранителната и питейната промишленост и за активна подкрепа дейността на СХП.

Това високо признание не е случайно! Нашите ученици и преподаватели от години, ангажирано и отговорно, осъществяват съвместна дейност със СХП на национални и с международно участие научно- практически конференции, симпозиуми, изложения, изложби и др.

Плакет за активно участие на Общински съвет по наркотични вещества

ПГХТТ взе плакет за активно участие на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център. Освен това и тримата ни участника бяха наградени с лични награди.

Проект „Знания, които променят живота”

Ученици от ІХ, Х и ХІ клас на ПГХТТ Пловдив се включиха в обучение по проект „Знания, които променят живота”, „Laife Changer”. Съвместна инициатива на Джуниър Ачийвмънт България и лектори доброволци от Метлайф. В продължение на 3 месеца те ще имат възможност да подобрят финансовата си грамотност и повишат знанията си за света на финансите. Наученото ще демонстрират през м. март в гр. София на Финансов иновационен лагер. Успоредно с обучението имат възможност да участват в учебните компании, работещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България на територията на ПГХТТ.

Коледна работилница в 10е клас на ПГХТТ- Пловдив.

Учениците от 10е клас със Специални образователни потребности изработиха картички с които да поканят фирмите –партньори на Коледен благотворителен базар на 21.12.2015 год.

Дефиле на младото вино с ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника

На 27 ноември 2015 г., петък, в 13.00 часа нашата вдъхновена група-тракийски жрици на бога Дионис от 12" б "клас даде старта на седмия традиционния фестивал „Дефиле на младото вино 2015”. За нас бе голяма чест да участваме в организацията на Дионисиевото шествие - мистерия с хилядолетна история. Нашето училище старателно пази познанията за традицията и ежегодно участва в дните на виното. Затова и тази година ние бяхме поканени да станем част от свитата на Дионис.

Кампанията "Дари час"

И тази година доброволци от ПГХТТ- гр.Пловдив се включиха в кампанията " Дари час" и посетиха ДСХ "Св. В. Велики".

Учениците от ученическият съвет на ПГХТТ бяха поканени и присъстваха на среща на Сдружение Отговорност и Развитие България в аулата на АУ- Пловдив. На срещата са се разисквали въпроси свързани с правата на ученика, правата на учителя, отношението на учител към ученик, доброволчество, спорт за всички, отношение на родители, практики и др.

1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН

За поредна година ПГХТТ- гр.Пловдив отбеляза 1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН

Възпитаниците на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - отново победители!

Конкурс за литературно съчинение на тема "Училищната библиотека през моите очи", обявен от Регионалния инспекторат по образование - Пловдив и НБ "Иван Вазов". Величка Зердашка, 9б клас - Първа награда, Маринела Гетова, 8б клас, Анета Дамбулева, 8б клас, Деница Русева, 8б клас и Ася Калашинкова, 9б клас - с грамоти за отлично представяне. Наградите бяха връчени лично от г-н Георги Делов - Старши експерт по български език и литература, РИО - Пловдив.

Клуб "Клио"

наградите от РУСЕ 2015 - НК Стоян Михайловски - Голямата награда Стоян Михайловски 2015 за Иван Генов и три първи награди - Илиян Карабойчев, Величка Зердашка и екипa на в. Клио

наградените от 8 конкурс Стоян Михайловски - Голямата награда Стоян Михайловски 2015 за Иван Генов и три първи награди - Илиян Карабойчев, Величка Зердашка и екипa на в. Клио

Директор инж. Л. Ганчева награждава Величка Зердашка - 1 място за литература от НК Стоян Михайловски РУСЕ 2015 г

Отбелязване Международния ден на толерантността в ПГХТТ

Квалификация на учителите от ПГХТТ, гр.Велинград- 2015 г.

В рамките на седмицата от 26.10.2015г. до 30.10.2015г. в ПГХТТ бе отбелязан Денят на народните будители.

Призови места в два литературни конкурса

Илиян Петков Карабойчев от 12в клас на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника отново грабна призовите места в два литературни конкурса. За втора поредна година - първо място в конкурса за есе на тема: "Да се обичаме разумно, за да опазим любовта!", обявен от Община Пловдив и Център за превенция на ХИВ. Заслужено първо място и в конкурса за есе на тема:"Чиста вода - здраве за всички", обявен от Община Пловдив, район Южен във връзка с Международния ден на водата - 22 март!

Поредно признание за творческия талант на Величка Зердашка от 9б клас! Поощрителна награда от Националния конкурс за исторически разказ "Цончо Родев", гр. Провадия.

Национален конкурс за рецитация на Яворова поезия "Подир сенките на облаците"- 06.06.2015г., гр.Чирпан

Ивана Маркова - 10б клас, Първо място

Иван Генов - 11г клас - Поощрителна награда

Честито на победителите - възпитаници на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, гр.Пловдив!

Илиян Карабойчев, ученик от ХIа клас на ПГХТТ участва в Национален кръг на олимпиада по философия. С гордост можем да отбележим, че е единствен ученик от Професионална гимназия класирал се на национално ниво.

„Приказка за планетата Земя” изтеглете от тук

Автор: Илиян Карабойчев, XІв, ПГХТТ – ПЛОВДИВВеличка Петрова Зердашка - ученичка от 8б клас на ПГХТТ - гр.Пловдив, с поощрителна награда от Националния конкурс "Възкресение Христово", обявен от СВ. СИНОД на БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ! Тържествено награждаване от Ловчанския митрополит в Храм "Св. Св. Кирил и Методий", гр. София.

Пореден голям успех на ученици от ПГХТТ в литературен конкурс!

Младите таланти – Величка Зердашка, 8б клас, Николина Рангелова, 8б клас, Константина Тафрова, 11в клас и Катерина Господинова, 12б клас – са сред победителите в конкурса за лично ученическо творчество на тема „Левски и моето време”, организиран от Община Пловдив със съдействието на Гражданско движение в полза на образованието „Христо Г. Данов” и асоциация на учителите „Найден Геров”.

Блестящите стихотворения и есета на нашите момичета (в конкуренция с 80 участници от различни училища) получиха заслужено високата оценка на компетентното жури.

Млади пловдивчани финализираха еко проект „8 цели ние действаме“


"Различни, но заедно" - караоке парти

fbg_bg_bottom

Учител на годината 2015

Кръгла маса

Екоден

Празник на екологията

Вълнуващи мигове от празника на учениците - специалност "Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки"

"В търсене на най-добрия човек"

На "Пункта на добротата" всеки може да посочи своя претендент в специална книга. Там описва защо номинира именно този човек, който може да е близък, приятел или човек, на когото се възхищавате. Всеки има възможност да отнесе подарък - грамота "Най-добрия човек" и да я подари на този, който е номинирал. Организаторите на инициативата са община Пловдив, Национален алианс на хора с редки болести и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника- гр.Пловдив.

"Мениджър за един ден в район "Западен"

Ученичките Лилия Първанова и Видка Найденова заеха днес поста на кмета Димитър Колев и се запознаха с работата на администрацията. Двете момичета са в 11-ти „Г“ клас на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, специалност ”Технологичен и микробиологичен контрол в хранително–вкусови производства”. В рамките на днешния ден те се запознаха отблизо с работата на всички отдели в администрацията, като получиха ценни съвети в мениджмънта лично от кмета на района Димитър Колев.

Дефиле на младото вино с ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техникаIX e - паралелка от ученици със СОП , обучаващи се по професия "Работник в хранително-вкусовата промишленост", специалност "Хранително-вкусова промишленост"