Извънкласни дейности

fbg_bg_bottom

Добри практики във връзка с Регионален план за действие в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността през 2017/2018 учебна година Изтеглете го от тук

Национален конкурс на СБУ "УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА - 2016г.

Юлияна Тодорова Бохорова - старши учител по БЕЛ в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - гр. Пловдив, номинирана в XIX Национален конкурс на СБУ "УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА - 2016г."

Отговори на въпросите от рекламния стикер

На 9 май 2016 година отбелязваме Деня на Европа в ПГХТТ.

Ден на лаборанта - 26.04.2016г.

Учениците са от специалност:"Технологичен и микробиологичен контрол", професия :Лаборант.

ПРАЗНИК НА СПЕЦИАЛНОСТ „ ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ХЛАДИЛНА И КЛИМАТИЧНА ТЕХНИКА В ХВП”

Гост бе проф. Рашева – декан на техническия факултет в УХТ.

Спортен празник - 02.03.2016 г.

Сертификат "Коректна фирма"

Изтеглете от тук

на Коледния благотворителен базар в ПГХТТ на 21.12.2015 г. е събрана сумата от 1826.00лв. , с която са удовлетворени молбите на 11 нуждаещи се . Благодарим на всички за участието в базара !

Почетна грамота на ПГХТТ- гр.Пловдив, за принос в развитието на Хранителната и питейната промишленост и за активна подкрепа дейността на СХП.

На 26.11.2015г. в гр. София се проведе XII-та научно- практическа конференция с международно участие на тема„ Хранителната индустрия в България- традиции и бъдеще” и тържествено честване на 50-годишния юбилей от учредяването на Съюза по хранителна промишленост, обединяващ предприятията от бранша.

Д-р Светла Чамова, председател на УС на СХП, връчи награди- юбилеен плакет и почетна грамота на ПГХТТ- гр.Пловдив, за принос в развитието на Хранителната и питейната промишленост и за активна подкрепа дейността на СХП.

Това високо признание не е случайно! Нашите ученици и преподаватели от години, ангажирано и отговорно, осъществяват съвместна дейност със СХП на национални и с международно участие научно- практически конференции, симпозиуми, изложения, изложби и др.

Плакет за активно участие на Общински съвет по наркотични вещества

ПГХТТ взе плакет за активно участие на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център. Освен това и тримата ни участника бяха наградени с лични награди.

Проект „Знания, които променят живота”

Ученици от ІХ, Х и ХІ клас на ПГХТТ Пловдив се включиха в обучение по проект „Знания, които променят живота”, „Laife Changer”. Съвместна инициатива на Джуниър Ачийвмънт България и лектори доброволци от Метлайф. В продължение на 3 месеца те ще имат възможност да подобрят финансовата си грамотност и повишат знанията си за света на финансите. Наученото ще демонстрират през м. март в гр. София на Финансов иновационен лагер. Успоредно с обучението имат възможност да участват в учебните компании, работещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България на територията на ПГХТТ.

Коледна работилница в 10е клас на ПГХТТ- Пловдив.

Учениците от 10е клас със Специални образователни потребности изработиха картички с които да поканят фирмите –партньори на Коледен благотворителен базар на 21.12.2015 год.

Дефиле на младото вино с ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника

На 27 ноември 2015 г., петък, в 13.00 часа нашата вдъхновена група-тракийски жрици на бога Дионис от 12" б "клас даде старта на седмия традиционния фестивал „Дефиле на младото вино 2015”. За нас бе голяма чест да участваме в организацията на Дионисиевото шествие - мистерия с хилядолетна история. Нашето училище старателно пази познанията за традицията и ежегодно участва в дните на виното. Затова и тази година ние бяхме поканени да станем част от свитата на Дионис.

Кампанията "Дари час"

И тази година доброволци от ПГХТТ- гр.Пловдив се включиха в кампанията " Дари час" и посетиха ДСХ "Св. В. Велики".

Учениците от ученическият съвет на ПГХТТ бяха поканени и присъстваха на среща на Сдружение Отговорност и Развитие България в аулата на АУ- Пловдив. На срещата са се разисквали въпроси свързани с правата на ученика, правата на учителя, отношението на учител към ученик, доброволчество, спорт за всички, отношение на родители, практики и др.

1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН

За поредна година ПГХТТ- гр.Пловдив отбеляза 1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН

Възпитаниците на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - отново победители!

Конкурс за литературно съчинение на тема "Училищната библиотека през моите очи", обявен от Регионалния инспекторат по образование - Пловдив и НБ "Иван Вазов". Величка Зердашка, 9б клас - Първа награда, Маринела Гетова, 8б клас, Анета Дамбулева, 8б клас, Деница Русева, 8б клас и Ася Калашинкова, 9б клас - с грамоти за отлично представяне. Наградите бяха връчени лично от г-н Георги Делов - Старши експерт по български език и литература, РИО - Пловдив.

Клуб "Клио"

наградите от РУСЕ 2015 - НК Стоян Михайловски - Голямата награда Стоян Михайловски 2015 за Иван Генов и три първи награди - Илиян Карабойчев, Величка Зердашка и екипa на в. Клио

наградените от 8 конкурс Стоян Михайловски - Голямата награда Стоян Михайловски 2015 за Иван Генов и три първи награди - Илиян Карабойчев, Величка Зердашка и екипa на в. Клио

Директор инж. Л. Ганчева награждава Величка Зердашка - 1 място за литература от НК Стоян Михайловски РУСЕ 2015 г

Отбелязване Международния ден на толерантността в ПГХТТ

Квалификация на учителите от ПГХТТ, гр.Велинград- 2015 г.

В рамките на седмицата от 26.10.2015г. до 30.10.2015г. в ПГХТТ бе отбелязан Денят на народните будители.

Призови места в два литературни конкурса

Илиян Петков Карабойчев от 12в клас на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника отново грабна призовите места в два литературни конкурса. За втора поредна година - първо място в конкурса за есе на тема: "Да се обичаме разумно, за да опазим любовта!", обявен от Община Пловдив и Център за превенция на ХИВ. Заслужено първо място и в конкурса за есе на тема:"Чиста вода - здраве за всички", обявен от Община Пловдив, район Южен във връзка с Международния ден на водата - 22 март!

Поредно признание за творческия талант на Величка Зердашка от 9б клас! Поощрителна награда от Националния конкурс за исторически разказ "Цончо Родев", гр. Провадия.

Национален конкурс за рецитация на Яворова поезия "Подир сенките на облаците"- 06.06.2015г., гр.Чирпан

Ивана Маркова - 10б клас, Първо място

Иван Генов - 11г клас - Поощрителна награда

Честито на победителите - възпитаници на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, гр.Пловдив!

Илиян Карабойчев, ученик от ХIа клас на ПГХТТ участва в Национален кръг на олимпиада по философия. С гордост можем да отбележим, че е единствен ученик от Професионална гимназия класирал се на национално ниво.

„Приказка за планетата Земя” изтеглете от тук

Автор: Илиян Карабойчев, XІв, ПГХТТ – ПЛОВДИВВеличка Петрова Зердашка - ученичка от 8б клас на ПГХТТ - гр.Пловдив, с поощрителна награда от Националния конкурс "Възкресение Христово", обявен от СВ. СИНОД на БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ! Тържествено награждаване от Ловчанския митрополит в Храм "Св. Св. Кирил и Методий", гр. София.

Пореден голям успех на ученици от ПГХТТ в литературен конкурс!

Младите таланти – Величка Зердашка, 8б клас, Николина Рангелова, 8б клас, Константина Тафрова, 11в клас и Катерина Господинова, 12б клас – са сред победителите в конкурса за лично ученическо творчество на тема „Левски и моето време”, организиран от Община Пловдив със съдействието на Гражданско движение в полза на образованието „Христо Г. Данов” и асоциация на учителите „Найден Геров”.

Блестящите стихотворения и есета на нашите момичета (в конкуренция с 80 участници от различни училища) получиха заслужено високата оценка на компетентното жури.

Млади пловдивчани финализираха еко проект „8 цели ние действаме“


"Различни, но заедно" - караоке парти

fbg_bg_bottom

Учител на годината 2015

Кръгла маса

Екоден

Празник на екологията

Вълнуващи мигове от празника на учениците - специалност "Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки"

"В търсене на най-добрия човек"

На "Пункта на добротата" всеки може да посочи своя претендент в специална книга. Там описва защо номинира именно този човек, който може да е близък, приятел или човек, на когото се възхищавате. Всеки има възможност да отнесе подарък - грамота "Най-добрия човек" и да я подари на този, който е номинирал. Организаторите на инициативата са община Пловдив, Национален алианс на хора с редки болести и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника- гр.Пловдив.

"Мениджър за един ден в район "Западен"

Ученичките Лилия Първанова и Видка Найденова заеха днес поста на кмета Димитър Колев и се запознаха с работата на администрацията. Двете момичета са в 11-ти „Г“ клас на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, специалност ”Технологичен и микробиологичен контрол в хранително–вкусови производства”. В рамките на днешния ден те се запознаха отблизо с работата на всички отдели в администрацията, като получиха ценни съвети в мениджмънта лично от кмета на района Димитър Колев.

Дефиле на младото вино с ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техникаIX e - паралелка от ученици със СОП , обучаващи се по професия "Работник в хранително-вкусовата промишленост", специалност "Хранително-вкусова промишленост"